TIK Triathlon er hjemmehørende i Taastrup og en del af Taastrup Idrætsklubber (TIK).
Vi er en klub i vækst med pt. ca. 60 medlemmer, der favner både motionister og ambitiøse atleter. Vi lægger vægt på det sociale, og sigter på at tilrettelægge 4-6 klubarrangementer i løbet af en sæson med fokus f.eks. erfaringsudveksling, pulstræningskurser, cykelvedligehold o.l. Hertil kommer den årlige julefrokost, generalforsamlingen i februar samt sommerafslutningen med en mini-triathlon i "fælles trav" i området.
Siden 2014 har klubben arrangeret et åbent motionstri, Taastrup 5-15-5, der afholdes den sidste søndag i september.
 
Vi sigter mod, at flest mulige fra klubben deltager i de samme stævner, så man kan træne sammen om fælles mål. På den måde kan man bedre støtte hinanden og trække hinanden med.
 
Klubben er inde i en vækstfase som følge af den store opmærksomhed, som TRI-sporten oplever i øjeblikket. Men triathlon er også en mulighed for at variere sin træning over 3 almindelige sportsgrene. Kombinationen gør, at man kan træne hele året - uanset vejret.
 
Sådan fordeler klubbens aktiviteter sig over året: 
 
 
Svømmetræning
Svømmetræning er de fleste triatleters ømme punkt og er derfor ofte indgangsporten til sporten: alle kan løbe og cykle, men udsigten til at skulle svømme flere kilometer crawl i åbent vand er for mange en barriere, man skal hjælpes over.
 
I TIK Triathlon har vi svømmetræning 3 gange om ugen: svømmetiderne er mandage og onsdage fra 19:00-20:30 samt fredage fra 06:00-08:00.  Vores træner tilrettelægger teknik- og distanceprogrammer, som tilpasses de 3 hold. Derudover kan man få individuelle programmer målrettet til specielle behov, f.eks. i forbindelse med træning frem mod et stævne.
 
Vi træner i Taastrup Svømmehal på både 50 og 25 meter baner.
 
Vi ønsker, at tilbyde begyndertræning for personer, som ikke er fortrolige med crawl, for har man først "knækket koden", kan man komme i gang med at opbygge distance i sin svømning. Dermed åbnes adgangen til ambitionerne om deltagelse i de "store" stævner!
 
Open Water svømning
I løbet af foråret, når vandet bliver tilstrækkeligt varmt, træner vi i åbent vand med træner. Træning i åbent vand kræver, at du har en våddragt. Vi svømmer enten ved Ishøj strand eller i lagunen ved Amager strandpark.
 
Løbetræning
Løbetræning er i øjeblikket selvorganiseret træning, men fællestræning efter program forventes startet op i starten af 2020. Ønsker man mere intensiv løbetræning kan vi henvise til TIK-Løberne.
 
Cykeltræning
Cykeltræning i sommerhalvåret sker med træner og efter program alt efter, hvilke ambitioner man har.
 
I vinterhalvåret spinner vi 2 gange om ugen. Holdtilmelding og tidspunkt meldes ud, når sæsonen starter op.
 
Supplerende træning
Ligeledes tilbyder klubben cardio- og vægttræning som supplement til de øvrige træningsprogrammer. Det foregår på Parkskolen på Parkvej i Taastrup. Cardiotræning giver mulighed for, at man kan arbejde med sin puls og derigennem få en bedre forståelse for, hvornår ens krop yder maksimalt.
 
Vægttræningen sigter på opbygning af muskelmasse primært i overkrop og arme samt styrkelse af ryg- og mavemuskulatur.

Hvem kan melde sig ind?

Alle personer over 18 år kan melde sig ind i klubben, såfremt klubben er åben for tilgang af nye medlemmer. Årsagen til, at vi har en aldersgrænse på 18 år er, at vores trænere pt. ikke er udstyret med de rette attester, som kræves af trænere, der har med unge under 18 år at gøre.
 
Se mere under menupunktet Indmeldelse.