Hvem er vi? 

TIK Triathlon er hjemmehørende i Taastrup og en del af Taastrup Idrætsklubber (TIK).
 
Vi er en klub i vækst med pt. ca. 60 medlemmer, der favner både motionister og ambitiøse atleter. Vi lægger vægt på det sociale, og sigter på at tilrettelægge 4-6 klubarrangementer i løbet af en sæson med fokus f.eks. erfaringsudveksling, pulstræningskurser, cykelvedligehold o.l. Hertil kommer den årlige julefrokost, generalforsamlingen i februar samt sommerafslutningen med en mini-triathlon i "fælles trav" i området.
 
Siden 2014 har klubben arrangeret et åbent motionstri, Taastrup 5-15-5, der afholdes den sidste søndag i september.   
 
Vi sigter mod, at flest mulige fra klubben deltager i de samme stævner, så man kan træne sammen om fælles mål. På den måde kan man bedre støtte hinanden og trække hinanden med.
 
Klubben er inde i en vækstfase som følge af den store opmærksomhed, som TRI-sporten oplever i øjeblikket. Men triathlon er også en mulighed for at variere sin træning over 3 almindelige sportsgrene. Kombinationen gør, at man kan træne hele året - uanset vejret.   
 
Svømmetræning 
Svømmetræning er de fleste triatleters ømme punkt og er derfor ofte indgangsporten til sporten: alle kan løbe og cykle, men udsigten til at skulle svømme flere kilometer crawl i åbent vand er for mange en barriere, man skal hjælpes over. 
 
I TIK Triathlon har vi svømmetræning 3 gange om ugen, hvor de aktuelle svømmetider kan variere fra sæson til sæson. Vi svømmer på både 50 og 25 meter baner efter program, der søger at opbygge både teknik og udholdenhed - det som både motionister og triatleter har glæde af. Derudover er der mulighed for, at få individuelle programmer målrettet til specielle behov, f.eks. i forbindelse med træning frem mod et stævne.
 
Vi tilbyder også begyndertræning for personer, som ikke er fortrolige med crawl, for har man først "knækket koden", kan man komme i gang med at opbygge distance i sin svømning. Dermed åbnes adgangen til ambitionerne om deltagelse i både små og store stævner!
 
Open Water svømning 
I løbet af foråret, når vandet bliver tilstrækkeligt varmt, træner vi i åbent vand med træner. Træning i åbent vand kræver, at du har en våddragt. Vi svømmer enten ved Ishøj strand eller i lagunen ved Amager strandpark.
 
Løbetræning
Løbetræning sker ugenligt og har fokus på udholdenhed. De aktuelle træningstider kan variere fra sæson til sæson.
 
Cykeltræning 
Cykeltræning i sommerhalvåret foregår med træner og efter program alt efter, hvilke ambitioner man har. Derudover er der også selvorganiserede træningsturer tilpasset deltagernes ønske om tempo og distance. 
 
I vinterhalvåret spinner vi 2 gange om ugen. Holdtilmelding og tidspunkt meldes ud, når sæsonen starter op.
 
Supplerende træning 
Ligeledes tilbyder klubben cardio- og vægttræning som supplement til de øvrige træningsprogrammer. Det foregår på Parkskolen på Parkvej i Taastrup. Cardiotræning giver mulighed for, at man kan arbejde med sin puls og derigennem få en bedre forståelse for, hvornår ens krop yder maksimalt.
 
Vægttræningen sigter på opbygning af muskelmasse primært i overkrop og arme samt styrkelse af ryg- og mavemuskulatur. 

Hvem kan melde sig ind? 

Alle personer over 18 år kan melde sig ind i klubben, såfremt klubben er åben for tilgang af nye medlemmer. Se mere under menupunktet Indmeldelse. 
 
 

Hvad er triathlon

I daglig tale dækker navnet typisk over en kombination af svømning, cykling og løb - i den nævnte rækkefølge.

Triathlon er navnet på en sport der består af tre sportsgrene.

I de moderne triathlons er de tre sportsgrene placeret lige efter hinanden og den samlede (officielle) tid inkludere også den tid der er brugt til at skifte fra f.eks. svømme- til cykeludstyr.

En triatlet er ikke garanteret en god tid ved bare at være f.eks. en god svømmer. Trænede triatleter har lært sig hver enkelt sportsgren, lært at bruge kroppens energi rigtigt og trænet deres udholdenhed, således at de kan komme igennem hver enkelt fase af et løb med overskud (med undtagelse af løbeturen :-).

Triathlon kan dyrkes på mange niveauer

Der er mulighed for at dyrke triathlon både som motionist eller som eliteatlet. Som motionist giver de 3 discipliner gode muligheder for at træne alsidigt og hele året rundt.

Som medlem af TIK triathlon der er tilsluttet Dansk Triathlon Forbund, vil du få licensnr. i forbundet og derved kunne stille op i de såkaldte  age-groups ved mesterskaber i både Danmark og i udlandet.