Taastrup 5-15-5, søndag d. 30. september 2018

TIK-Triathlon inviterer igen i år til motionstriathlon med udgangspunkt fra Taastrup Idrætshaller. Der svømmes 500 meter på 50m. baner i Taastrups nye svømmehal, cykles 2 omgange a 7,5 km på vejene omkring Taastrup samt løbes 5 km på afmærket rute i naturskønne omgivelser. Deltag enten som individuel atlet eller sammensæt et stafethold.

I år udbyder vi igen en børnedistance, hvor der svømmes 100 m., cykles 5 km. og til slut løbes 2 km. Cykling sker på stierne, som udgør løberuten for 5-15-5. Løberuten bliver 2 omgange på lukkede stier rundt om området, hvor børnene passerer målområdet 2 gange, så man rigtigt kan følge med i, hvordan det går dem. Nærmere information følger snarest. 
 
Er du til mere udfordring, kan du prøve kræfter med OL-distancen, der består af 1500 m. svøning, 40 km. cykling og 10 km. løb. 
 
Skiftezonen er fortsat på den store græsplænen over for svømmehallen.  
 
Se priserne og meld dig til her    
 
        
Svømning

Svømning foregår i Taastrup svømmehal. Baseret på tilbagemeldingerne fra sidste år, bliver afviklingen af de enkelte heats gjort løbende, så ventetiden minimeres. 

 
   
 
Igen i år vil der være måtter lagt ud langs med hele passagen fra bassinet og ud af svømmehallen. Det giver et væsentligt bedre fodfæste, når man forlader svømmehallen små-løbende. 
 
Cykelruten

Cykelruten for 5-15-5 er den samme som sidste år:

 
 
Der er stor fokus på sikkerheden i forbindelse afviklingen af cykelløbet, og der vil være trafikofficials placeret på ruten ved alle lysregulerede kryds samt ved venstresvinget fra Rugkærgårdsvej til Skolevej. Ved alle øvrige sving bliver der placeret flagposter.
  
Ruten er en smule teknisk, men indbyder også til, at give den fuld gas. På stykket fra starten af Mølleholmen, der går over over bliver til Sydskellet i et blødt 90 graders sving er der mulighed for, at træde igennem. På rutens øvrige strækning bliver der behov for din tekniske kunnen, da der er mange sving, hvoraf et enkelt er belagt med brosten.
 
Kørsel foregår på kørebanen og almindelig trafikregler SKAL overholdes. 
 
Cykelruten for OL-distancen var i 2017 som nedenstående, men for 2018 er den endnu ikke fastlagt. Vi analyserer de tilbagemeldinger, vi fik fra deltagerne sidste år, og melder evt. ny rute ud her.
 
 
Løberuten

Løberuten vil blive ændret, for at gøre det sjovere for deltagere og tilskuere. Vi planlægger en rute med 2 vendepunkter. Med ændringen ønsker vi at opnå en større samling af deltagerne, så man får en bedre fornemmelse af, hvor ens konkurrenter er placeret. Desuden planlægger vi med, at man undgår at skulle krydse Møllenholmen. 

Sådan kommer løberuten til at blive:
 
 
Løberuten bliver bemandet hver hvert vende- og krydspunkt, ligesom overgangen ved Grønhøjgårdsvej også er det. 
 
Skiftezonen

Skiftezonen er igen i år placeret ved det store, grønne område foran Taastrup Idrætshaller, hvormed skiftezone og målområde er lige ved siden af hinanden. Vi håber, at dette vil gøre det ekstra sjovt for tilskuere, at følge med i løbet - både vedrørende intensiteten ved skiftezonen samt naturligvis når ens "heltinde" eller "helt" kommer i mål!

Et kort over skiftezonen vil blive tilføjet, så snart det er klar. 
 
 
Præmier

I lighed med sidste år vil der være præmier til bedste individuelle herre, dame samt bedste stafethold. Derudover vil der være spurt- og lodtræningspræmier. Lodtræningspræmierne uddeles efter præmieoverrækkelsen blandt de deltagere, der er til stede. 

Atletguide

Atletguiden bliver sendt ud til alle deltagere i ugen op til løbet.